Home | Blogg | Bilden är ett kraftfullt verktyg om du vill nå fram med ditt budskap

Bilden är ett kraftfullt verktyg om du vill nå fram med ditt budskap

By
Bilden är ett kraftfullt verktyg om du vill nå fram med ditt budskap

I förra veckans avsnitt av ”Veckans rivstart” på Radio WOW samtalar Olle Hedberg och Tomas Lydahl med Mia Nilsson. Hon har arbetat internationellt i 15 år, och driver sedan 2006 ett företag i egen regi. Under sin tid utomlands använde hon sig till stor del av bilder för att kommunicera med arbetarna på plats, och i det arbetet insåg hon att bilder överbryggar såväl kulturella som språkliga barriärer.

Hon menar att bilder förenar och dialekter gör det unikt, och säger därför att det är ett oerhört kraftfullt verktyg i kommunikation.

Mia Nilsson är även just nu aktuell med boken ”Låt bilden göra jobbet”, en bok som ger dig som läsare en inblick i hur du ska nå fram bättre i din kommunikation.
Trots att vi till största delen tänker i bilder och har lättast för att hantera intryck via synen, så använder vi oss till stor del av text vid presentationer, skriftliga rapporter och dokument.

Genom att förstå hur vår hjärna processar information, så kan man lära sig att inte bara nå ut med sitt budskap, utan även nå fram. Mia Nilsson vill i sin bok och intervju att vi ska till större del använda oss av bilder när vi vill förmedla ett budskap. Hon säger att låt texten bli ett komplement till bilden och inte tvärtom.

Hjärnan uppfattar en bild sextio tusen gånger snabbare än ett talat ord, vilket innebär att använda sig av bilder är ett mycket kraftfullt verktyg om man vill nå fram med ett budskap.
Så vill du bli en bättre kommunikatör, låt bilder bli ditt verktyg.

Här kan du lyssna på programmet:

http://www.blogtalkradio.com/radiowow/2012/11/25/veckans-rivstart-med-mia-nilsson-1

  • Email to a friend Email to a friend
  • Print version Print version
  • Plain text Plain text

Tagged as:

No tags for this article

Rate this article

0