Home | Blogg

Blogg

Jan

07

2013

0
Comments

Helene Colak intervjuar copywriter Malin Hankin

By

Helene Colak intervjuar copywriter Malin Hankin

Helene Colak träffar Malin Hankin på ett event med Skrivmingel Skåne på Midzone i Malmö innan jul  

Malin arbetar som copywriter och skribent sedan många år och driver företaget Hankin Copy. Hon berättar här om hur hon arbetar med texter och vad som är viktigt att tänka på om man vill att en text ska bli effektiv.

Lyssna på intervjun här:

http://archive.org/details/IntervjuMedMalinHankin

Dec

02

2012

0
Comments

Bilden är ett kraftfullt verktyg om du vill nå fram med ditt budskap

By

Bilden är ett kraftfullt verktyg om du vill nå fram med ditt budskap

Hon menar att bilder förenar och dialekter gör det unikt, och säger därför att det är ett oerhört kraftfullt verktyg i kommunikation.

Mia Nilsson är även just nu aktuell med boken ”Låt bilden göra jobbet”, en bok som ger dig som läsare en inblick i hur du ska nå fram bättre i din kommunikation.
Trots att vi till största delen tänker i bilder och har lättast för att hantera intryck via synen, så använder vi oss till stor del av text vid presentationer, skriftliga rapporter och dokument.

Genom att förstå hur vår hjärna processar information, så kan man lära sig att inte bara nå ut med sitt budskap, utan även nå fram. Mia Nilsson vill i sin bok och intervju att vi ska till större del använda oss av bilder när vi vill förmedla ett budskap. Hon säger att låt texten bli ett komplement till bilden och inte tvärtom.

Hjärnan uppfattar en bild sextio tusen gånger snabbare än ett talat ord, vilket innebär att använda sig av bilder är ett mycket kraftfullt verktyg om man vill nå fram med ett budskap.
Så vill du bli en bättre kommunikatör, låt bilder bli ditt verktyg.Här kan du lyssna på programmet:

http://www.blogtalkradio.com/radiowow/2012/11/25/veckans-rivstart-med-mia-nilsson-1

Aug

07

2012

0
Comments

Hur aktiv behöver man vara på sociala medier ?

By

Jag får ofta frågan om jag är uppkopplad jämt ? Och visst är det så att jag ofta är inne på sociala medier och antingen skriver eller bevakar sånt jag redan har skrivit samt följer mina vänner och samarbetspartners så jag har koll på vad som händer hos dem. Därmed är det inte sagt att jag är där hela tiden. Det är snarare så att jag loggar in snabbt till och från och i mellan gör jag annat som exempelvis läser mail, skriver böcker eller talar i telefon. Jag har lärt mig att växla snabbt mellan arbetsuppgifter. Det är nog i och för sig en förmåga som jag alltid har haft men jag har renodlat den mer och mer märker jag så jag har blivit ännu bättre på att snabbt växla fokus vilket nog är en förutsättning om man ska facebooka så mycket som jag faktiskt gör. Att jag inte "fastnar" på Facebook hela dagen utan som sagt tittar in lite då och då mellan varven som jag också får gjort och upplever en del annat IRL.

Hur gör du ?

Apr

19

2012

0
Comments

Pinterest How to

By

Pinterest How to

Jag läser bloggar. M å n g a bloggar. Reklambloggar, planningbloggar, makeupbloggar, modebloggar, inredningsbloggar, feministbloggar och så vidare. Många av dem följer jag för att jag vill komma åt intressant läsning, men när det kommer till mode- och inredningsbloggar är jag mest ute efter bilder. Bilder att inspireras av. Vad gör jag då när jag hittar en snygg streetstylelook eller en bild på det perfekta kaklet? Jo, jag sparar ner bilden på min dator. Jag har en mapp för mode. En mapp för inredning. En mapp som heter fint, den innehåller lite allt möjligt. Och slutligen en mapp med bilder på fina visitkort (jag ska försöka mig på att göra egna). När jag känner att jag behöver lite inspiration tittar jag igenom mina mappar. Ibland mailar jag även iväg bilder till vänner om det är något jag vill tipsa om. Mappen med inredningsbilder är för övrigt väldigt full. Så när jag en dag, mot all förmodan, kommer över den där perfekta vindsvåningen på 200 kvm för någon ynka miljon, då har jag minsann en hel mapp med bilder på hur jag in i minsta detalj ska inreda den.

Det här kanske kan låta som ett ganska märkligt beteende. Ni andra

total: 4 | displaying: 1 - 4