Home | Företagande | Tips för dig som ska starta eget tillsammans med andra

Tips för dig som ska starta eget tillsammans med andra

By
Tips för dig som ska starta eget tillsammans med andra

Det är en trend just nu att allt fler startar företag tillsammans istället för att driva eget själv och med det finns stora fördelar. En sådan fördel är att man kan komplettera varandras styrkor. Ofta är man bra på olika saker och då kan det vara bra att bilda team med de som kan annat än en själv.

Enligt advokat Karin Ebbinghaus från Advokatfirman Vinge, som också driver Vinge Growth, ett projekt där man stöttar tillväxtsföretag , så finns det dock även en del fallgropar med att vara fler. En vanlig risk är enligt henne att man kanske inte lägger så mycket tid på att tala igenom upplägget så att man har en gemensam agenda, istället har man helt olika förväntningar på vad samarbetet ska ge.

- Det kan ju vara så att någon tycker att heltid för dem är 40 timmar i veckan medan heltid för någon annan är 80 timmar i veckan. Stora skillnader i insatser kan lätt medföra slitningar. Att driva eget tillsammans är nästan som ett förhållande och om företagandet ska fungera så måste också förhållandet fungera på det affärsmässiga planet, menar Karin.

Enligt Karin Ebbinghaus så anser tyvärr många entreprenörer att avtal är något byråkratiskt och ofta onödigt. Eftersom man känner sig sams i början så tänker man att det nog går bra ändå.

- Man tänker inte i scenariot att vad händer ifall vi blir osams. Utan man kör på och så länge det går bra så går det ju oftast utan problem. Utan det kanske är i situationer man vill hoppa av samarbetet eller ta in någon ny som problemen kan uppstå. Och då rekommenderar jag varmt att man har skrivit ner sina viktigaste värderingar och vilka grundförutsättningar som ska gälla vid olika scenarier.

Vilka punkter är viktigast i ett sådant avtal?

- Viktiga punkter som absolut ska finnas med är vad som ska hända om man vill träda ur samarbetet. Hur man ska värdera insatser man gjort och hur ska man ha rätt att kunna köpa ut någon. Att ha diskuterat dem punkterna och enats om en värderingsmodell från början är jätteviktigt.  Det är också viktigt att man är överens när man ska ta in fler delägare, fortsätter Karin Ebbinghaus.

Tvister i sådana här sammanhang är enligt henne relativt vanliga och då handlar det allra oftast om frågor angående värdering och specifikt till vilket värde man ska lösa ut varandra när man blir osams. Det är framförallt kring värderingsklausuler, eller kanske snarare avsaknade därav, som det enligt Karin uppstår problem. Till vilket värde ska man lösa ut varandra om den ena eller andra vill hoppa av.

- Man ska dessutom komma ihåg det att har man inget skriftligt avtal så har du ju inte rätt att tvinga någon att sälja sin aktier . Och du har ju inte heller någon rätt att kräva att någon är kvar, aktier är fritt överlåtbara så man kan alltid sälja dem. Däremot kan man tänka sig att i praktiken det inte finns någon direkt marknad, så det finns ingen tagare till dina aktier. Därför kan du inte komma ur samarbetet på ett enkelt sätt. Det är någonting man ska ha i åtanke avslutar Karin Ebbinghaus.

 

  • Email to a friend Email to a friend
  • Print version Print version
  • Plain text Plain text

Tagged as:

No tags for this article

Rate this article

0