Home | Inspiratörer | Våga satsa på dina drömmar

Våga satsa på dina drömmar

By
Våga satsa på dina drömmar

Trivs du inte med ditt arbete? Skulle du våga ta steget att satsa på dina drömmar? Danstränaren tillika personliga tränaren Magdalena Bibik vågade. Hon hoppade av ekonomijobbet och satsade på sin passion och ångrar det inte en sekund. Det var det bästa jag gjort, berättar hon.

Jag träffar Magdalena Bibik på gymmet PowerClub i Vasastan i Stockholm för en intervju. Det är här hon håller till allt som oftast när hon hjälper kunder med personlig träning. Och gör hon inte det så instruerar hon olika dansklasser. Framförallt Zumba Fitness som är en stor passion. Men dansen och den personliga träningen har inte alltid funnits där som en självklarhet som den gör nu. Nu är det till hundra procent. Heltid.

Magdalena har alltid haft en stor passion för idrott och träning och det är inte så konstigt när hon vuxit upp med två elittränande föräldrar. Hon föddes med en badmintonracket i handen, berättar hon lite skämtsamt.

– Träning är en del av mitt liv och har funnits där så länge jag kan minnas. Badminton blev min grej när jag var såhär liten berättar Magdalena och visar med händerna. Jag hade fullt upp hela tiden, med både träning, tävlingar och skola, men det var roligt och inget jag vill ha ogjort, säger Magdalena.

Magdalena föddes i Polen och kom till Sverige och Lund när hon var i 12 årsåldern. Då kunde hon ingen svenska. Men föräldrarna ställde krav. Det var både skola och träning som var viktigt och de peppade henne att prestera och satsa hårt.

– De ställde ultimatum när jag pluggade och tränade. Om jag inte fick 4,5 i betyg i skolan så skulle jag inte få fortsätta träna badminton och det ville jag ju så det gick bra, jag klarade av bådadera. Men när jag var i 19-årsålder lade jag racket på hyllan och bestämde själv att antingen satsa helhjärtat på en proffskarriär inom badminton eller börja plugga. Och det var inte så svårt val så jag valde det sistnämnda, att börja plugga, berättar Magdalena Bibik.

Magdalena började plugga ekonomi och juridik i Lund och tog en master, men trots det lade hon inte träningen på hyllan. Magdalena ville testa något nytt och började med aerobic på Gerdahallen i Lund. Och efter några månader när hon varit flitig på klasserna blev hon tillfrågad om hon inte ville gå en kurs för att själv börja instruera.

– Jag blev ju självklart smickrad och kunde ju inte tacka nej till det även om jag bara hade tränat aerobic i några gånger. Men jag ställde upp och gick på en audition för att få hålla i klasser och jag kom med. Efter det körde jag dubbla klasser och pluggade. Jag hade verkligen fullt upp hela tiden, säger Magdalena.

Men det är lite Magdalenas melodi, att ha mycket att göra och man förstår att hon älskar det. Hon är ett riktigt energiknippe. Magdalena tog sin examen i Lund och flyttade upp till Stockholm 2004. Det var nu det var dags att bli vuxen och börja jobba på ”riktigt” som hon uttrycker det.

– När jag slutade på Gerdahallen blev det stor dramatik, för jag var ju där hela tiden i mellan plugget. Både i receptionen, som instruktör av klasser och egen träning. Så det var en stor omställning när jag kom till Stockholm och skulle börja jobba som Key Account Manager på ett litet medicintekniskt företag. Då var mitt mål att bli marknadschef på Astra Zeneca, berättar Magdalena.

Men ödet ville något annat skulle det senare visa sig. Efter ett år som Key Account Manager blev hon uppringd av träningskedjan SATS som frågade henne om hon inte vill komma och köra klasser. Och det kunde hon ju självklart inte tacka nej till. Efter det var hon åter fast. I sin passion. Träning och dans och körde uppemot 15 klasser i veckan och jobbade samtidigt. Så höll det på i sex år. Men 2009 var vändpunkten.

– Då jobbade jag på företaget Altia, som är Finlands motsvarighet till Vin & Sprit i Sverige. Jag hade en bra position och var tilltänkt som försäljningschef och sedermera även som VD, säger Magdalena.

Då fick hon ett val på axlarna. Stanna kvar på nuvarande arbetet och kvalificera till den högre yrkestiteln och säga adjö till träningen och de klasser hon instruerade eller hoppa av och satsa på egen verksamhet inom träning. Hon såg ingen annan utväg än att satsa fullt ut på sin dröm. Ekonomijobbet och träningen gick helt enkelt inte ihop. Hon trodde på sig själv och gjorde sitt val. Hon vågade satsa och visst gick det bra.

– Jag har alltid haft ”balls” och alltid varit tuff. Jag visste ju redan att jag aldrig kommer sluta undervisa och instruera andra. För det finns ingen härligare känsla än när man får koreografera och se sin egen koreografi på scen, så det fanns inget annat val än att sluta och gå vidare med egen verksamhet, säger Magdalena.

Nu driver Magdalena flera egna verksamheter inom träning, hon bloggar och använder sociala medier för att bygga sitt varumärke. Hon är en eftertraktad personlig tränare och dansinstruktör inom ett flertal olika dansstilar. Och hon brinner för det.

Har du aldrig ångrat ditt val?

– Nej, inte en chans. Jag har en tatuering här, säger Magdalena och visar upp armen där det står, ”All i known, all i felt was leading to this”. Vilket innebär för mig att allt jag gjort hittills har fört mig till där jag sitter just nu. Skulle jag ångra det hade det inte varit jag. Så det finns ingen anledning i världen att jag skulle vara missnöjd med det jag gör nu, det är min passion och jag älskar det, säger Magdalena.

Är du alltid så positiv?

Ja, jag är positiv mestadels. Visst kan det finnas dagar som man är mindre glad, som när man är hemma och är sjuk. Men även då försöker jag omvända det tillfället till något positivt. Som att jag får ligga hemma i min soffa, som jag nästan aldrig hinner annars. Jag vill inte tänka negativt och begränsa mig i vad jag kan och inte kan. Jag vill göra allt jag känner för, tänka positivt och självklart bli Sveriges bästa personliga tränare, säger Magdalena Bibik.

Har du några tips till dem som går i samma tankar som du gjorde innan du hoppade av ditt tidigare jobb för att satsa på din passion?

Då skulle jag vilja ställa frågan, när är du som lyckligast i hela världen och mår allra bäst? När energin sprudlar, vad gör du då? Fundera på vad du helst pratar om när du sitter med dina vänner på middag? Försök hitta det som gör dig lycklig. Gå utanför dig själv och hitta ditt välbefinnande, då kommer du hitta din passion. Jag älskar att stå på scen och framför mycket folk. Hitta det du blir tillfredställd av, din nisch och våga ta steget. Var modig och satsa helhjärtat på det du brinner för. ”You are what you create”, säger Magdalena Bibik.

 

 

  • Email to a friend Email to a friend
  • Print version Print version
  • Plain text Plain text

Tagged as:

No tags for this article

Rate this article

0