Home | Inspiratörer | Inspiratör med hög energi och nyfikenhet

Inspiratör med hög energi och nyfikenhet

By
Inspiratör med hög energi och nyfikenhet

När man har äran som jag att träffa Nina Jansdotter och till och med få en chans att sitta ner en stund med henne märker man att hon har en utstrålning av att ständigt vara på språng. Ja, alltid vara sugen på vad som kommer näst.

Jag får Nina i djup fundersamhet över min fråga kring hur hon formats att bli den hon är idag. Vad har gjort att hon har blivit en fena på sociala medier och nätverkande både via dem samt IRL?
- Livets hårda skola, med alla dess kriser och erfarenheter det givit, svarar Nina betänksamt.

Vi kommer in på temat att vara i ständigt rörelse redan här. Hon känner att hennes liv genomsyrats av hennes ovilja att ha ”vanliga” jobb, det vill säga där man är bunden till en viss plats och fasta tider. Mobilitet och individualism är vad som passar henne bäst och därmed har hon format sitt arbetsliv därefter. Att hon jobbar mycket med nätverkande och att lyfta fram människor ligger till grund i hennes nyfikenhet på människor. Vilket även hennes många kurser i beteendevetenskap understryker. Det märks också, hon blir väldigt engagerad när hon få se hur människor reagerar på inlägg och gör och kan passionerat förklara sin ståndpunkt, men även förstå andras.

Men vad känner hon är så viktigt med nätverkande?
- Samverkandet och generositeten, svarar Nina direkt.

Vidare påpekar hon hennes starka tro i ”givers gain”-filosofin, att alla som ger får även tillbaka. Det är bland det bästa med nätverkande enligt henne. Men hon vill också understryka att nätverkande inte bara handlar om att ge, man måste även våga säga nej, våga göra medvetna val till aktiviteter för att inte självkänslan ska ta stryk. Om man inte har en god självkänsla så är det svårt att kunna hjälpa andra. Så inte bara är Nina haj på sociala medier och nätverkande, hon är ytterst duktigt i personlig utveckling, vilket är en röd tråd genom allt i hennes arbete.

Så vad är hennes livsmotto? Vad vill hon åstadkomma med sina olika grenar i föreläsande, skrivande, nätverkande med mera?
- Det är ett ordspråk jag tyvärr inte känner källan till men det är i vilket fall ” Work like you don't need the money, love like you've never been hurt and dance like no one is watching.”

Hon vill främst få andra att tycka om sig själva och göra en ”må bra”-karriär. Det vill säga att göra det man trivs med, Nina tror skarpt på att det skapar framgång i livet.  Som den generösa kvinna hon är, och med sin starka tro på generösa handlingar, så vill hon hjälpa andra skapa möjligheter, så att de kan jobba med just det de önskar och sedermera kunna livnära sig på det. Genom sitt ytterst aktiva arbete i sociala medier hoppas hon kunna nå ut till fler, så att så många som möjligt få tillgång till redskap för personlig utveckling.

Att hon ständigt är på språng skapar en viss frustration när saker och ting inte går så snabbt som hon önskar. Men samtidigt känner hon detta ”springande” som en frihet och säger sig stormtrivas med denna. Detta för att det innebär att Nina själv är den som kan säga när, var, hur och vem hon jobbar med. Vilket inte låter helt fel i mina öron.

Så om hon skulle ersätta sig själv i arbetslivet, vilka egenskaper hade hon då önskat?
- Någon mer strukturerad och ekonomiskt person, svarar hon lätt generad.

Genom sitt givmilda beteende känner hon sig inte vara den bästa på att hålla sig till budget. Och hon erkänner att det händer att hon kan få för mycket fokus på glädjen, vilket inte alltid ger den bästa effekten på ekonomin, så denna utopiska ersättare skulle definitivt behöva ha en bättre förmåga att hantera pengar understryker hon. Ja, helt enkelt bli bättre på att kunna skapa ekonomiska trygghetssystem också, förtydligar Nina. Dock skulle hon vilja att personen skulle dela hennes egenskaper som att kunna hålla många bollar i luften. Och ha hög energinivå.

På tal om hennes höga energinivå, hur lyckas hon hålla den? För mig verkar det i alla fall som de där Duracellkaninerna man såg på Tv ett tag, vars energi verkade oändlig. Så berättar Nina sina tips; sova middag, träna, äta bra och sätta av tid för ensamtid för att kunna ta in alla intryck hon är med om.

Så vart ser vi detta energiknippe om 5 år? Jo, hon ser sig ha skapat en mer strukturerad organisation, där hon i stort sett bedriver samma verksamhet som idag, fast under lite mer ordnade former och gärna med några väl utvalda anställda i sitt team.

 

  • Email to a friend Email to a friend
  • Print version Print version
  • Plain text Plain text

Tagged as:

No tags for this article

Rate this article

0