Home | Inspiratörer | Hon bygger relationer genom Facebook

Hon bygger relationer genom Facebook

By
Fotograf: Maria Berg Fotograf: Maria Berg

Idag värnar vi allt mer om våra personliga varumärken, såväl som affärsmässiga varumärken, och det är även vad webbredaktören och grundare till nätverket Qoola Qvinnor, Siv Thuresdotter hävdar att facebook hjälper till med.

– Vi är oerhört medvetna om hur viktigt det är med varumärket och vet att vi är iakttagna av många, bland annat på facebook, menar hon.
 
Hon har själv blivit mer försiktigt idag än hon var för ett år sedan och säger att det är för att det är så lätt att det skriftliga missuppfattas. Det råder inget tvivel om att Siv ser facebook som ett utmärkt verktyg både för att hålla kontakten med vänner och för att nätverka mer professionellt.

– Det är enkelt, nästan kostnadsfritt och det är effektivt, säger hon.

Genom facebook kan man bygga relationer och visa vem man är på ett helt annat sätt än tidigare.

Något  Siv Thuressdotter uppmärksammat är att vi blivit mer kräsna idag. Vi rensar vänner, väljer varsamt vilka sidor vi gillar och vi söker kvalitativa bekantskaper.

– Så kallade passiva vänner är inte poppis alls, berättar hon.

Även om vi blivit mer medvetna så hänger vi inte riktigt med i utvecklingen. Siv menar att de förändringar som skett i funktionerna är frustrerande och gör det svårare att bland annat hitta nya kontakter.

– Att Facebook är ett så stort och komplext företag gör att vi inte har särskilt stora möjligheter att påverka, säger hon. Det utförs löpande förändringar som vi tvingas acceptera och som många gånger innebär att våra nätverk helt plötsligt inte är lika lättnavigerade längre. Just därför är det viktigt att inte lägga alla ägg i en korg och enbart nätverka på en arena.

Siv Thuresdotters tre tips för hur vi blir smartare i vårt facebookande:

1. Var noga med hur du spenderar din tid. Bestäm dig innan du loggar in vad du behöver prioritera just idag -­‐innan du ägnar dig åt allt "roligt som dyker upp" och som vanligtvis också stjäl dyrbar tid.

2. Variera dina inlägg, undvik att upprepa samma budskap, blanda friskt, humor och allvar. Men framför allt: var genuin och personlig, dock inte privat. "Om man talar sanning behöver man inte anstränga sig efteråt för att komma ihåg vad man sagt." (citat Mark Twain).

3. Var tydlig med ditt syfte. Våga fråga om hjälp, använd det nätverk du har. Låt dig inspireras av andra, kopiera inte, plocka godbitarna men gör på ditt eget sätt. Värna god nätetikett.

Siv Thuresdotter är en av inspiratörerna i Petra Liuskis och Nina Jansdotters kostnadfria bok
Facebooka smartare som du kan läsa på följande länk:

http://np.netpublicator.com/netpublication/n82332783

  • Email to a friend Email to a friend
  • Print version Print version
  • Plain text Plain text

Tagged as:

No tags for this article

Rate this article

0