Home | Inspiratörer | Vi vill få kvinnor att våga känna sig vackra

Vi vill få kvinnor att våga känna sig vackra

By
Foto Karin Hammarlund Foto Karin Hammarlund

En rosa limousin står parkerad utanför Konserthuset i Malmö. Foajén är täckt av en rosa lång matta, där vackra modeller står och poserar i lika vackra klänningar. På ovanvåningen fortsätter prinsesstemat; det är levande ljus, vackra speglar, rosa tyger och så klart - underbara balklänningar vart man än tittar.

Ayman Kadoura och hans fru Bassima, ägarna av ”Proms and Weddings” i Malmö, har ordnat evenemanget.

Modellerna från ”IMAA” visar upp kreationer bland annat signerade ”Tarik Ediz”, ”La Femme” och ”Gino Cerruti”. Förutom klänningarna, var det skor och smycken till försäljning, allt till ett kraftigt reducerat pris. I slutet av kvällen lottades det även ut en klänning.

Tre magdansöser från Magdanscenter kom och gästade Konserthuset. De fick hela publiken att svänga med till takterna. Efter deras uppträdande började den efterlängtade modevisningen. Den var en fröjd för ögat, men den förstördes lite av att den pågick en halvtimme längre än planerat. Showen avslutades med Cindy som uppträdde med sin låt ”Look at me”.

Ayman Kadoura anordnade balmässan för att inspirera människor.
- Vi vill hjälpa kvinnor att våga känna sig vackra. Många är rädda för att sticka ut eller bära starka färger, till och med vid finare tillfällen som på baler, säger Ayman.

Där ligger Malmö efter, ifall man jämför med andra storstäder. Trots att Malmö är Sveriges tredje största stad, så är många rädda för att klä upp sig ordentligt. Ayman tror att anledningen till det, är för att många är så vana vid att klä sig enkelt.

- Även om en balklänning alltid är en balklänning, så ändras modet med tiderna. Nu har 50-talsklänningarna kommit tillbaka. Till exempel tror att det om tio år kommer vara extra fokus på små designers också, inte bara de största.

Ayman påpekar också att man inte bara ska gå efter vad som är modernt just nu. Han säger att det är viktigt att prova många, många klänningar så man hittar något som framhäver en så bra så möjligt. En del färger passar bättre på vissa, medan helt andra färger och modeller passar bättre på kompisen. Behöver man hjälp med det, ska man fråga personalen i affären.

”Nåja, vad är en bal på slottet? Den kan vara fruktansvärt långtråkig, dötrist och tråkig och... alldeles, alldeles underbar”. Även ifall alla inte får samma slut som Askungen fick, så är jag säker på att varenda flicka drömt om att vara en prinsessa. Och hur känner man sig mer som en prinsessa, än när man får bära sin egen balklänning?

 

 

 

  • Email to a friend Email to a friend
  • Print version Print version
  • Plain text Plain text

Tagged as:

No tags for this article

Rate this article

5.00