Home | Mobilt | Appar | Insamling av bröllopsbilder blev deras affärsidé

Insamling av bröllopsbilder blev deras affärsidé

By
Insamling av bröllopsbilder blev deras affärsidé

När Jenny Bengtsson pluggade till civilingenjör på universitetet hade hon inte en tanke på att starta eget företag. Istället påbörjade hon en spännande och utmanande tjänst på ett stort företag efter utbildningen och tänkte att hon hade påbörjat den bana som hon skulle följa. Men eftersom inte bara Jennys sambo utan även flera av deras vänner drev egna företag så gled tankarna mer och mer in på det.

- Allting tog fart under 2011, berättar Jenny. På våren startade jag och en kompis ett handelsbolag för att importera och sälja en speciell sorts stol. Detta gav mersmak och lite senare registrerade jag Vandringsguiden.se med information och tips för vandring.   

 

Från affärsidé till företag
På sommaren, på ett bröllop, diskuterade hon och sambon Filip hur bröllopsparet skulle kunna få tillgång till alla de foton som bröllopsgästerna tog oberoende av varandra. De hittade ingen bra lösning för detta på marknaden utan utvecklade en egen – och därmed var Photago.com igång.

– Tanken var att vi skulle fortsätta med det vi höll på med och arbeta med Photago.com parallellt, fortsätter Jenny. Vi upptäckte dock snabbt att vi behövde fokusera på heltid båda två för att få ordentlig fart på det hela.

Utveckling och marknadsföring

Det senaste året har de lagt mycket tid och resurser på att bygga en stabil och säker tjänst som klarar av att hantera den stora mängd data som alla användare, foton och album innebär.

– Nu ska jag sprida Photago och att vi underlättar insamlandet av alla de foton som de olika deltagarna på till exempel en fest, konferens eller resa tar, säger Jenny. Vi har precis lanserat vår Android-app på Google Play vilket gör tjänsten ännu mer tillgänglig och lätt att använda för alla Androidanvändare.
Det är fortsatt full fart framåt som gäller och Jenny och Filip grunnar som bäst över hur de ska nå sina två största målgrupper: bröllopspar och gruppresenärer.

Egenföretagandet som livsstil

Jenny älskar att vara entreprenör. Hon tycker att den största fördelen är att själv få styra över sin vardag och springa i en takt som hon själv bestämmer. Dessutom tycker hon att det är toppen att jobba ihop med Filip.

– Vi arbetar jättebra ihop och kompletterar faktiskt varandra väldigt väl. Två gånger om året avsätter vi tid för att diskutera dels våra individuella drömmar och mål kring ekonomi, karriär och livssituation, och dels våra gemensamma drömmar och mål.


– Den största utmaningen för mig är nog att bli en riktigt bra säljare, tror Jenny. Och att synas och sticka ut i det stora bruset. Det finns mängder av appar och tjänster ute på marknaden och det är inte lätt för de potentiella köparna att känna igen guldkornen. Men jag vet att Photago är ett guldkorn, avslutar Jenny. Jag måste bara förmedla det på rätt sätt.

  • Email to a friend Email to a friend
  • Print version Print version
  • Plain text Plain text

Tagged as:

No tags for this article

Rate this article

0