Home | Nätverkande | Mingel och event | Mingel under konferensen

Mingel under konferensen

By
Mingel under konferensen

Välj ett tema

Begreppet tema kan lätt associeras till fester och andra mer avslappnade tillställningar än vad en konferens är. Gott så! Oavsett om du arrangerar ett festligare evenemang eller en mer traditionell konferens är temat viktigt; ämnet för eventuella föreläsningar, såväl som för kvällens fest och mingel.

Välj en röd tråd som genomsyrar konferensen och följ den. Vill du exempelvis arbeta med Individens styrkor och resurser följer rubriken med er hela dagen, in i kvällens festligheter.

Tips: Förena nytta med nöje! En fantastisk föreläsare med hjärta ger ringar på vattnet för lång tid framöver. Välj konferensens program med omsorg.

Under dagen

Under förmiddagen har ni kanske haft en god föreläsare på besök. Någon som pratar om prestationer, om vi följer vårt temaexempel, och om vad man på individ- och gruppnivå kan arbeta kring för att optimera varje individs arbete och välmående. 

Senare arbetar deltagarna i grupper, med god handledning. På gruppnivå är det stor vinst i att man känner varandra rätt väl. Då kan kommunikationen röra sig kring konkret feed-back på individnivå.

Under kvällens mingel
Presentation

Under kvällens mingel fortsätter förstås arbetet. Om vi håller oss kvar vid vårt exempel kunde man inleda festen med att man med ett litet glas starkt (som nödvändigtvis inte behöver innehålla alkohol) har till uppgift att knyta kontakter i omgivningen genom att presentera sig och berätta om någon av sina styrkor eller resurser; vad jag är bra på. Det är nyttigt att sätta ord på sina tillgångar och samtidigt blir det ett lite annorlunda sätt att inleda en ny bekantskap. Eller kanske utveckla en redan invand relation.

Att presentera sig på ett lite annorlunda sätt än det invanda är smart. I något mindre sammanhang för networking har alla ganska bra koll på varandra – tror vi. Att berätta vad vi gör till vardags är vi vana vid och det är förhållandevis enkelt. Att välja ett tema för presentation tvingar oss in i nya roller, vilket i sin tur öppnar dörrar. Om du är en skicklig dataprogrammerare men dessutom fantastisk på ståuppkomik får jag en helt ny bild av dig. Kanske vill jag till och med anlita dig på mitt nästa evenemang jag ska arrangera!  

Självklart har lokalen inretts på ett sätt som passar ändamålet. I detta exempel skulle kanske starka färger symbolisera kraften var och en har inom sig, kanske med en plats för armbrytning i rummet. Eller kunde rummet på något sätt inredas så att det symboliserar att det egentligen inte finns några gränser för vart man kan nå, att allt handlar om mod och viljan till förändring..?

Daniel Engsén, http://www.konferensanlaggningar.se/

  • Email to a friend Email to a friend
  • Print version Print version
  • Plain text Plain text

Tagged as:

No tags for this article

Rate this article

0