Home | Sociala medier | Ny community med fokus på självledarskap för unga

Ny community med fokus på självledarskap för unga

By
Ny community med fokus på självledarskap för unga

BIVAM är en community som fungerar som motivations- och inspirationscentral för unga som vill utveckla sitt självledarskap. Webbsidan som är byggd på plattformen Floffry är ett avstamp för personer som vill förverkliga sina innersta drömmar, och samtidigt bidra till andra att komma dit deras drömmar leder dem. Även här ska verksamheten sedemera utökas genom regelbundna fysiska möten.

Namnet BIVAM står för Bäst i Världen - Älska Misslyckanden.
- Bäst i världen för oss innebär att inta ett förhållningssätt att välja ständigt att lära sig, att vara villig till att lära av sina misslyckanden istället för att lägga energi och tid på att döma sig själv så intar man en icke dömande attityd till misslyckanden och ser dem som lärdomar på vägen att nå det man önskar. Att bli bäst i världen kan vara att bli bäst på att vara sig själv, bäst på att vara glad, bäst på att vara förälder, bäst på att baka, bäst på att katesurfa, bäst på ekonomi, helt enkelt att följa sin dröm och lära av sina misstag och göra de små ständiga förbättringar man behöver göra för att till slut nå sina mål menar Pamela Von Sabljar som är grundaren av projektet.

När man enligt henne väljer att se misslyckanden som lärdomar så lägger man sin energi, fokus och handling på sitt nästa steg och väljer att titta efter de möjligheter som finns för att ta sig själv vidare.

- Detta förhållningssätt innebär inte på något sätt att inte få känna sig misslyckad eller bli ledsen, arg, upprörd över att ett resultat blev som det blev utan det handlar om att tillåta sig de känslor som kommer för att sedan reflektera och gå vidare, inte stanna på platsen av misslyckanden och gå in i dömande av sig själv eller andra. Detta förhållningssätt gör att man väljer att ständigt lära, utvecklas,växa, mogna och förändras inom alla områden av sitt liv fortsätter Pamela entusiastiskt.

Visst är det lite osvenskt att slå sig för bröstet och tala om vad man är bra på och att våga drömma stort och tro på sig själv och de drömmar man har. Men de som driver projektet tror verkligen på att frigöra människors potential.

- Vi möter så många ungdomar som inte tror på sig själva och det är ju vad jante handlar om tro inte att du är något. Vi vill verkligen att varenda unge i detta land ska tro att de är något och att just de har möjligheten att förändra världar för människor. Vi ska tro att vi är något men vi ska inte tro att vi är förmer än andra i syfte att trycka ner en annan människa. Men vi tror att en anledning till att vi trycker ner andra människor är för att vi trycker ner oss själva så i förlängningen när ungdomar frigör sin potential och utvecklar sitt självledarskap så ger vi världen möjlighet att gå bortom dömande och att trycka ner varandra fortsätter Pamela von Sabljar.

Hur kommer dig sig att ni valde plattformen Floffry?

- Vi valde Floffry då vi tyckte det var en bra plattform med liknande struktur som Facebook och Twitter där ungdomarna känner igen sig i upplägg, struktur och hanterande. Interaktiviteten som finns i Floffry var en viktig faktor för oss. Vi ville också ha en annan plattform än facebook då den för många ungdomar är förknippad med socialt tidsfördriv. Ungdomarna som jag samarbetar med ville att plattformen på Floffry ska förknippas med vi som vill något mer.

 Visionen för Bivam är enligt Pamela att vara en motivationscentral för hela Sveriges ungdomar där ungdomar inspireras och utmanas att utveckla sitt självledarskap. Där de får möta förebilder, utbildas, skapa nätverk, delta i utbildningar och dela ideer med varandra för att sedan omsätta ideerna till handling. Tänk om Bivam skulle kunna vara ett komplement till det traditionella skolsystemet ?

http://www.bivam.nu/

 

  • Email to a friend Email to a friend
  • Print version Print version
  • Plain text Plain text

Tagged as:

No tags for this article

Rate this article

0