Home | Sociala medier | Sociala medier-mer eller mindre IRL-social? Det är ditt val.

Sociala medier-mer eller mindre IRL-social? Det är ditt val.

By
Sociala medier-mer eller mindre IRL-social? Det är ditt val.

Jag gissar och tror att jag inte är den enda som märkt av en debatt rörande om sociala medier gör oss mer eller mindre verkligt sociala. Det vill sägas att vi ses mindre utanför datorn, än vid datorn via Facebook, Twitter, Google + , LinkedIn… you name it.

Det jag nu hävdar är att det är upp till en själv, det vill säga dig hur pass social man är vare sig det är i verkligheten eller via alla dessa nätverk vi har att tillgå online. Man kan hitta många grupper, för att inte nämna skapa grupper själv som anordnar träffar utanför datorns värld. Det kan dock kännas som en trygghet att först upptäcka nya bekantskaper på sociala nätverk och sedan bygga på relationerna vid verkliga träffar.
Är det mer eller mindre spontan social aktivitet via nätet? Själv är jag mer betänksam över det skrivna ordet än vad jag är vid face to face - interaktion, men för den delen kan jag även i stundens hetta bli ganska spontan även vid datorn. Därför kan det vara en fördel att ses i verkligheten för att SE människors reaktioner på det som händer i ens liv, eller som jag föredrar det höra om hur livet rullar på för andra och bli inspirerad. Det är mycket lättare att bli inspirerad när man både hör och ser känslorna bakom orden.

Så vad jag har kommit fram till är att vi kan dra nytta av sociala medier för att bli mer sociala i verkliga livet, samtidigt kan man även ”bara va” på sociala medier. Du gör helt enkelt precis som du vill, för det är ditt val hur och var du vill vara social och i vilken utsträckning.

  • Email to a friend Email to a friend
  • Print version Print version
  • Plain text Plain text

Tagged as:

No tags for this article

Image gallery

Rate this article

0