Home | Sociala medier | Hon använder Facebook för att bygga sitt varumärke

Hon använder Facebook för att bygga sitt varumärke

By
Hon använder Facebook för att bygga sitt varumärke

Marie Hagberg är PR‐konsult och driver bland annat siten Hjälp en journalist. Hon lägger ner mycket tid på facebook och hon berättar att hon började använda facebook av privata skäl, för att hålla kontakten med familj och vänner.

Med tiden har facebookandet utvecklats till att idag vara mer i varumärkesbyggande syfte och att hon närvarar i egenskap av företagare. Detta visar sig bland annat genom att hon under senare år startat flera sidor och satsar mer på dessa än sin personliga profil.

– Det är ”gillare” jag vill ha och det är de jag riktar mig till, säger Marie. Strategin är att lägga upp länkar vid åttatiden på morgonen och på lördagar, det har jag hört är bästa tillfället.

Det  kan  bli  lite  väl  mycket  tid  för  facebook  emellanåt,  medger Marie och berättar att hon börjat dra ner lite på det hela. Vissa perioder har hon även vita veckor för att koppla bort det helt.

– Det bästa med facebook är att man kan ha kontakt med så många människor och att det tillåter frispråkighet, säger Marie.

Hon menar att frispråkigheten är en av de starka sidorna men att den även är en av de mer negativa aspekterna. Då frispråkigheten kombineras med att en avsaknad av ”common sense” resulterar det ofta i en nedlåtande ton och rena idiotförklaringar. Marie själv vittnar om att ha varit utsatt för åtskilliga påhopp och tycker att det är beklagligt att folk är så elaka bara för att de kan gömma sig bakom ord.
 
Marie Hagbergs pepp för den som är tveksam till facebook:

-­‐ Våga testa och se vad du tycker.
-­‐ Det är ett enkelt sätt att hålla kontakten med släkt och vänner.
-­‐ Det kan betyda kontakt med potentiella kunder.

Marie Hagberg är en av de förebilder som med i Petra Liuskis och Nina Jansdotters kostnadfria bok "Facebooka smartare" som kan laddas ner på denna länk
  • Email to a friend Email to a friend
  • Print version Print version
  • Plain text Plain text

Tagged as:

No tags for this article

Rate this article

0