Home | Sociala medier | Bloggar | Måste man ha många vänner på Facebook?

Måste man ha många vänner på Facebook?

By
Måste man ha många vänner på Facebook?

Du behöver inte ha fem tusen vänner för att dra nytta av facebook. Antalet vänner är inte avgörande, men visst har du större chans till genomslag om du har fler vänner, snarare än färre. Hur många vänner du vill ha eller ska sträva efter att ha beror på vad du har för syfte med din facebooknärvaro.

 Vill du hålla kontakten med släkt och vänner behöver du inte tänka på antalet facebookvänner, bara på att du har kontakt med de du vill. Vill du däremot finnas på
facebook för att stärka ditt varumärke och för att bygga nätverk kan du behöva en något större grupp vänner. Då brukar vi tala om en kritisk massa, och den ligger någonstans kring 800 till 1000 vänner

Det säger sig själv att om du har 800 vänner och nästa alla är passiva observatörer så ger det dig absolut ingenting medan 30 riktigt aktiva vänner kan betyda en hel del. Fundera över ditt syfte med facebookandet och bygg sedan upp ett kontaktnät av facebookvänner på ett sätt som går i linje med det.

Något som vi märkt verkar hämma en del användare är just ordet ”vänner”. Vi svenskar lägger in rätt starka värden i ordet vilket gör det svårt för somliga att lägga till vänner på facebook. Att vara facebookvän med en människa man träffat på en konferens en gång kan därför bli främmande likväl som att acceptera en vänförfrågan från en gammal klasskompis fru.

I och med  att facebook  utvecklats  från att vara ett forum för kontakt med nära vänner till att ha vara ett verktyg för olika typer av nätverkande så har även begreppet vänner förändras. Det mer passande begreppet borde kanske vara ”kontakter”. Allt fler börjar tolka vännerbegreppet just med den betydelsen.
 
Frågor

Hur ser du på ordet vänner i facebooksammanhang?

Gör  det någon skillnad för dig om någon har 200 eller 2000 vänner?

Läs hela vår kostnadsfria bok Facebooka smartare här:

http://np.netpublicator.com/netpublication/n82332783

 

 

  • Email to a friend Email to a friend
  • Print version Print version
  • Plain text Plain text

Tagged as:

No tags for this article

Rate this article

5.00