Home | Sociala medier | Bloggar | Jag är övertygad om att man kan förverkliga alla sina drömmar

Jag är övertygad om att man kan förverkliga alla sina drömmar

By
Foto: Jini Sofia Lee Foto: Jini Sofia Lee

Elaine Breske Hirscher blev intervjuad av Tomas Lydahl och Olle Hedberger förra lördagens avsnitt av ”En kopp inspiration” på Radio Wow. Elaine har arbetat som ledare/chef i över 20 år, samtidigt som hon håller kurser om ledarskap, kommunikation och arbetsmiljö.

-  Det är viktigt att berätta vad någon gör för fel, men det är minst lika viktigt att lyfta fram det som gjorts bra, säger Elaine. Uppskattning påverkar människor enormt. Man blir glad av beröm och presterar bättre. Det ger företaget en vinst också.

Trots att alla vet att man mår bättre av beröm, är det vissa som avstår från att ge komplimanger. Elaine tror att det kan vara för att vissa är rädda för att få en ”mysmamma/pappa-stämpel” och att de anställda ska sacka efter. ”Du är ju här för att arbeta, inte ha kul”, kan man få höra.

En annan anledning kan ha med Jantelagen att göra. Om man inte får berömma sig själv, då är man kanske snål med beröm mot andra.

Elaine berättar att det är viktigt att bestämma sig för framgång, och att inte låta något annat stå i vägen. Man ska inte bara låta livet rinna på, i väntan på att någon annan ska sparka igång en. Många låter sig begränsas av sina tankar. Det är dina egna tankar, ingen annan kan styra dem. Skapa möjligheter istället! Då är jag övertygad om att man kan förverkliga alla sina drömmar.

Ju mer du ger av dig själv till andra, desto mer får du tillbaka. Man ska inte oroa sig för ”ger du lillfingret, tar de handen”. Ger du något till tio personer och får tillbaka av sju, så har du sju gånger mer än innan!

Elaine avslutar med tre tips: 

1.  Tala om för dig själv hur underbar du är, peppa dig själv och sätt mål!  2.  Dansa genom livet! Locka till skratt och låt dig själv göra misstag ibland - du är bara människa.

3.  Våga satsa på dina drömmar - för du kommer klara det!

Lyssna på avsnittet här:

http://www.blogtalkradio.com/radiowow/2013/01/12/en-kopp-inspiration-med-elaine-breske-hirscher

 

  • Email to a friend Email to a friend
  • Print version Print version
  • Plain text Plain text

Tagged as:

No tags for this article

Rate this article

0